Dana 14.04.2019. na Cvjetnicu, pred Uskrs, u župnoj dvorani Crkve Presvetog Trojstva u Surčinu, otvorena je izložba ručnih radova Kreativne sekcije Hrvatske čitaonice “ Fischer” i članice “Hrvatskog kulturnog centra - Beograd”, koja nam je stigla iz Subotice, slikarke Josipe Križanović, pod nazivom “Uskršnja izložba”. Izložena su jaja i razne druge prigodne umjetnine. Posebnu pozornost posjetitelja izazvala su jaja gošće iz Subotice, Josipe Križanović, koja je predstavila šlingana jaja, potom i oslikana jaja raznim tehnikama. Svako je izloženo jaje bilo unikat. Osim eksponata, bilo je i jaja za prodaju.

Izložba je bila humanitarnog karaktera na što su se odazvali mnogi posjetitelji, skoro svi. Prikupljeni novac biti će dat u humanitarne svrhe za pomoć petogodišnjem dječaku iz Inđije, kojemu su sredstva potrebna za nastavak liječenja u Njemačkoj.

Radovi su se mogli pogledati na dan otvaranja do 16h, a narednih dana od 17 - 20 h. Na sam dan Uskrsa, mogu se vidjeti nakon Svete mise.

Izložbu je otvorila gospođa Katica Naglić, predsjednica Upravnog odbora čitaonice “Fischer”, pred mnogobrojnom publikom i članovima čitaonice i Hrvatskog kulturnog Centra - Beograd iz Beograda, na čelu sa predsjednicom Ljiljanom Crnić koja je bila jedan od inicijatora otvaranja izložbe.

Nazočni ispred Crkve Presvetog Trojstva Surčin, imali su priliku vidjeti nakon Svete mise, Korizmene igre uz pjesmu. Igre su iz prve polovine 2o. vijeka.

Tako se čuvaju od zaborava i prenose na mlađa pokoljenja. Otvaranje izložbe propratila je i Televizija Vojvodine Novi Sad.